Stomerij                  Clean-inn Kerkstraat 27 Leerdam tel. 0345-614961

 Copyright © Stomerij Clean-inn Leerdam   2020

Mail: cleaninn@gmail.com


Wanneer werden uw overgordijnen voor het laatst gereinigd ? Schone gordijnen en vitrages vormen een belangrijk onderdeel van een goed verzorgd interieur. Vitrages wassen lukt meestal wel, maar hoe zit het met uw kwetsbare overgordijnen ?  Iedereen weet: het reinigen van gordijnen is specialistenwerk!

Om uw gordijnen mooi te houden, moeten ze regelmatig onderhouden worden.


Wij zijn gespecialiseerd in het reinigen van  gordijnen, vouwgordijnen, in-betweens en vitrages.

U hoeft ze maar even te missen, waarna ze weer schoon en verzorgd worden afgeleverd.Gordijnen Reinigen


Over het algemeen kunnen de meeste gordijnen alleen chemisch gereinigd oftewel gestoomd  worden, De gordijnen worden gereinigd in de reinigingsmachine met de  vloeistof Sensene. Dit is een milieuvriendelijk oplosmiddel, met een groot reinigend en ontvettend vermogen , zodat vuil , vet en aanslag oplost.

Het reinigingsproces bestaat uit een voorbad, hoofdbad en droogproces, en duurt ongeveer 45 minuten .

Tijdens het hoofdbad word er versteviging en antistaticum toegevoegd zodat de gordijnen zijn originele grip behoudt. Na de reiniging worden de gordijnen in de stoomkast handmatig gestreken.


Tijdens de reiniging worden vuil, vet, aanslag en de meeste vlekken verwijderd, maar bijvoorbeeld wijnvlekken, koffievlekken,  waterkringen, vliegenvuil of vlekken van lekkage  kunnen niet zonder risico op beschadiging (verkleuring en krimp) worden verwijderd.


Krimp


Omdat er niet met water en koud gereinigd word, wordt krimp op gordijnen tot een  minimum beperkt en daarom is chemisch reinigen uitermate geschikt voor alle gordijnstoffen, zoals velours, linnen, zijde, katoen, polyester, enz. Elk gordijn wordt bij ons  vooraf tot op de centimeter nauwkeurig opgemeten.


Mocht er toch sprake zijn van enkele centimeters  krimp (meestal bij een eerste reiniging, vanwege spanning

die ontstaan is in de vezel tijdens het weven van de stof, de zgn relaxatiekrimp) dan worden de gordijnen weer zo veel mogelijk op lengte gebracht d.m.v. stoom in de stoomkast, waardoor deze bijna de originele lengte blijven.

Er zal echter  altijd een klein verschil in de lengte zijn.

De  wettelijk toegestane krimp op gordijnen is  2 a 3%, maar door onze speciale reinigingsmethode is het

krimppecentage vaak nog minder dan 1%.De invloed van zonlicht op stoffen


Met name natuurlijke stoffen zoals linnen en katoen en zijde verschieten of verkleuren snel onder invloed van zonlicht.  Deze verkleuring wordt veroorzaakt door het verlies van pigment in de kleurstof en kan door het reinigen niet worden verwijderd.


Gordijnen gevoerd met thermische of verduisteringsstof


Indien uw gordijnen gevoerd zijn met een thermische of verduisteringslaag kunnen deze niet altijd gereinigd worden. Wij zullen uw gordijnen bekijken en overleggen welke behandeling aan te raden is.

Gordijnen met een rubberen coating  wordt, vanwege het feit dat deze coatings gefixeerd worden en derhalve niet altijd goed gefixeerd zijn, op uw eigen risico gereinigd. Ook dit zullen wij in overleg doen.


Vouwgordijnen


Bij vouwgordijnen moeten de baleinen verwijderd zijn en alle koordjes  verwijderd of vastgeknoopt zijn.Meestal zit er aan 1 kant van het vouwgordijn een knoopsgat waardoor de baleinen eruit gehaald kunnen worden.

Vind U dit lastig of lukt het U niet om de baleinen en koordjes er uit te halen, of er weer in te zetten ? Tegen een meerprijs kunnen wij dat ook voor U verzorgen, zodat U uw vouwgordijnen thuis zo op kunt gaan hangen.Tips en aandachtspunten

            waar moet komen te hangen. Dit scheelt U tijd en voorkomt ergernis !

            Het merkband kunt u vooraf gratis bij ons ophalen.
Levertijd


De normale levertijd voor het reinigen van gordijnen en vouwgordijnen is 2 a 3 dagen.

Snelservice is ook  mogelijk  : Wilt U niet lang zonder uw gordijnen zitten, maak dan minimaal 3 dagen van te voren een afspraak, dan kunt U ze  's morgens voor 8.30 uur brengen en na 5 uur weer ophalen.Prijs


prijs normale gordijnen / inbetween 4.25per m2

velours of zware stof 5.25 per m2

toeslag voor voering 1.00 per m2

vouwgordijnen 6.25 m2.

Vitrage vanaf 2.25 m2

Brandvertragend maken


U kunt bij ons ook terecht voor het brandvertragend impregneren  van gordijnen. ( Verplicht voor o.a scholen, peuterspeelzaal, horeca, enz )  Het brandwerend maken van gordijnen en vitrage is het werk van specialisten. Het vraagt om zorgvuldige impregnatietechnieken en het gebruik van de beste finishmiddelen. Gebeurt dit niet goed, dan bestaat het gevaar dat de brandwerende eigenschappen ontoereikend zijn. En dat is spelen met vuur. Textiel dat brandwerend gemaakt is, voldoet aan de strenge eisen die de brandweer stelt. Dit betekent dat het finishmiddel in alle vezels doordringt, ook in de dichte weefsels, waardoor het zeer goed bestand is tegen gloeien. terwijl de  kleur en netheid bij het brandwerend maken, behouden blijft.  Dit is mogelijk dankzij geavanceerde impregneermethoden.

U ontvangt bij aflevering een certificaat, die 3 jaar geldig is. Levertijd is ongeveer 3 weken.


prijs gordijnen /vitrage alleen impregneren  7.25 per m2

prijs gordijnen /vitrage reinigen en impregneren 9.25 per m2

vouwgordijnen laten stomen of reinigen

Hoe berekent U het aantal vierkante meters (m2) en de prijs ?


Meet de zijkant ( de hoogte ) en de onderkant ( de breedte )

van Uw gordijn.

De hoogte x de breedte is het aantal vierkante meters.


Voorbeeld; de zijkant is 2.50 en de onderkant is 3.00.

2.50 x 3.00 = 7.50 m2 x de prijs per m2.