Stomerij                  Clean-inn Kerkstraat 27 Leerdam tel. 0345-614961

 Copyright © Stomerij Clean-inn Leerdam   2020

Mail: cleaninn@gmail.com

De dag na Uw schitterende feest is het vaak schrikken !

Uw prachtige, met zorg uitgekozen bruidsjurk zit vol met vuil en vlekken en ziet er nu veel minder

mooi uit dan gisteren !


Zelf wassen is echt geen optie, gezien de hoge vervuilingsgraad, de kwetsbare stof en de zeer kwetsbare applicaties. Wij kunnen U daarmee helpen !


Al bijna 45 jaar zijn wij de specialist in het reinigen van avond en bruidskleding.

Al deze kleding wordt in eigen bedrijf met speciale aandacht  voorbehandeld, gereinigd en opgemaakt.

Bruidsjurken reinigen is ons dagelijks werk !


Laat u niet verleiden door z.g.n. specialisten die uitsluitend trouwjaponnen reinigen en daarvoor minimaal het drievoudige rekenen van wat eigenlijk nodig is.

 

Reiniging


Bij het reinigen van een bruidsjurk worden vooraf de kralen, lovertjes en applicaties door ons getest  of

deze bestand zijn tegen de reinigingsvloeistof en indien nodig wordt de reinigingsmethode daarop aangepast.

Zijden bloemen worden eventueel voor de reiniging verwijderd en na de reiniging weer teruggeplaatst.

U dient er zelf zorg voor te dragen dat de kralen goed vastgenaaid zitten: voor het los en/of zoekraken

van kralen en lovertjes kunnen wij niet instaan .


In principe kunnen alle stoffen zoals polyester,viscose, nylon, satijn, zijde en ook stoffen waarin metaal is verwerkt, chemisch gereinigd worden. Uw bruidsjurk moet voorzien zijn van een wasvoorschrift.

Aan de hand van het wasvoorschrift bepalen wij de reinigingsmethode.


Net als bij normale kleding wordt ook een bruidsjurk vooraf helemaal handmatig voorbehandeld zodat vuil en vlekken in de reinigingsmachine los kunnen weken. Dit is zeer arbeidsintensief omdat de rok en sleep van een gemiddelde bruidsjurk uit verschillende lagen bestaat en deze dus al gauw  meer dan 20 meter stof is!

Voor de reiniging van uw bruidsjurk hebben wij een speciaal reinigingsprogramma op de reinigingsmachine gemaakt, waardoor uw jurk  helemaal apart en  zeer voorzichtig met minimale omwenteling gereinigd wordt.


Bij ons wordt uw bruidsjurk altijd  minimaal 2 keer gereinigd om een zo

optimaal mogelijk resultaat te behalen. ( bij de prijs inbegrepen)

Hoe schoon uw jurk uiteindelijk wordt is afhankelijk van de mate van vervuiling en van de samenstelling

van de stof.

Op stoffen zoals  kant en zijde, kan er  soms wat restvuil achterblijven van ingetrapt vuil en het slepen over de grond. Voor een zo goed mogelijk resultaat is het wel belangrijk om de jurk zo snel mogelijk te laten reinigen, zodat het vuil niet vast kan gaan zitten.


Na de reiniging wordt de bruidsjurk helemaal  handmatig en vakkundig door ons gestreken op de koudstrijktafel.


Vintage of 2e Hands Bruidsjurk


Trouwen in een vintage of tweedehands bruidsjurk is helemaal hip ! Ook voor het reinigen hiervan kunt U bij ons terecht. Het reinigen van een vintage of 2e hands jurk vraagt een speciale, delicate behandeling, omdat de stoffen uit de jaren 60, 70 en 80 een hele andere reiniging en behandeling vergen dan de hedendaagse stoffen.Alleen strijken/ reconditioneren


Heeft U een nieuwe,  2e hands of vintage bruidsjurk die schoon is , maar erg gekreukt?

Wij kunnen deze voor U reconditioneren, oftewel opnieuw strijken en modelleren .


 Prijs


De prijs voor  het reinigen en strijken van een bruidsjurk ligt tussen de € 95 en € 135.- , al naar gelang van welk materiaal de jurk gemaakt is, de grootte, en de vervuilingsgraad. Losse accessoires zoals sluier , onderrok , bustiere, handschoenen e.d zijn niet bij de prijs inbegrepen, en worden dus apart in rekening gebracht.Kleine Reparaties


Heeft  U  bijv  een scheur in de sleep of een naadje los, dan is het beter om dat vooraf te herstellen zodat het niet kan gaan rafelen.  Indien gewenst  kunnen wij dit tegen een kleine meerprijs voor U verzorgen. Gaatjes in de tule of organza gaan over het algemeen niet verder met de reiniging, en het is meestal minder opvallend om dit  juist niet te repareren .Trouwschoenen Reinigen


Wilt u ook uw trouwschoenen schoon laten maken dan kost dit in combinatie met uw jurk € 14.50.- extra.

Alleen de schoenen reinigen kost € 29.00,- per paar.

Schoenen kunnen slechts  een aantal keren gereinigd worden, omdat op den duur de lijmlaag los kan laten en er vlekken kunnen ontstaan.  Reinigen  is  voor uw eigen risico.Levertijd


De levertijd voor het reinigen van uw bruidsjurk is ongeveer 4 weken. U hoeft vooraf geen afspraak te maken.

Snelservice is ( in overleg ) eventueel ook mogelijk. Als U uw mobiele nummer opgeeft, ontvangt u altijd een sms of Whatsapp bericht als uw bruidsjurk klaar is.


De jurk word in een doorzichtige plastic  hoes afgeleverd, maar het is aan te raden om hem weg te hangen in een plastic hoes met rits ( te koop bij de bruidszaak ) om hem te beschermen tegen de inwerking van (zon)licht.


Garantie


Voor de wet heeft de stomerij een resultaatsverplichting.

Dit houdt in dat wij  garantie geven op de reiniging, niet op het kledingstuk zelf.


De reiniging wordt altijd uitgevoerd volgens het wasvoorschrift van de fabrikant.


Deze bevat naast de samenstelling van de stof ook de aanbevolen reinigingsmethode.Dit is door de leverancier op het textiel aangebracht om te voorkomen dat het wordt beschadigd door toepassing van de verkeerde reiniging.

Bij het ontbreken van een wasvoorschrift is de reiniging altijd voor uw eigen risico. In beginsel  wordt  altijd uitgegaan van chemisch reinigen omdat dit het veiligste is.


Heeft u het wasvoorschrift er uit geknipt, neem dit dan mee, zodat wij exact kunnen zien wat de samenstelling van de stof is en welke behandeling is toegestaan, of vraag bij de winkel waar de jurk gekocht is om de stofsamenstelling en het reinigingsadvies, of , nog beter, neem een stukje  reststof mee, zodat wij de stof kunnen testen. Zo kunnen we het risico beperken.Gelegenheids kleding


U kunt natuurlijk ook bij ons terecht voor de reiniging van uw avondjurk, bruidsmeisjesjurk en doopjurk.

Avondjurken en bruidsmeisjesjurken worden op dezelfde wijze gereinigd als een bruidsjurk.


Voor doopjurken hebben wij een speciale optisch wit behandeling.

Ook voor deze kleding geldt; Zorg dat de kralen en applicaties goed vastgenaaid zitten: voor het los en/of zoekraken van kralen en lovertjes en andere applicaties kunnen wij niet instaan .